torstai 27. lokakuuta 2011

Tietoviikko 27.10.2011 Kunnat hankkivat yli 8 miljoonalla eurolla pilvi-Officea

Aiemmin tällä viikolla Tietoviikot kertoi, että jenkit ovat hurahtaneet pilvipalveluihin. Nyt myös Suomen kunnat kurkottavat pilven reunalle. Mitenköhän jatkossa käy IT-alalla IT-tukihenkilöiden?

”Työvälineiden käyttöönotto pilvipalveluna säästää kunnilta resursseja, kun ohjelmistoasennuksiin tai lisenssien hallintaan ei tarvitse käyttää aikaa”, sanoo Elisan it-liiketoiminnasta vastaava johtaja Satu Kiiskinen tiedotteessa. 
 
Alla linkki Tietoviikon artikkeliin:

Kunnat hankkivat yli 8 miljoonalla eurolla pilvi-Officea


2 kommenttia:

  1. Aivan varmasti tukiporukallakin riittää töitä, ympäristö voi vaan olla toinen. Olen sitä mieltä, että niin kauan kun on hankalasti toimivia laitteita niin kauan tarvitaan tukea.

    Tiedän parin opinnäytetyön perustella, että kuntasektorillakin harkitaan pilvipalveluita ja kilpailutetaan niitä myös ja jossain määrin käytetäänkin jo. Office on yksi esimerkki mutta myös Google Docsista on tarjolla yritysversio.

    VastaaPoista
  2. Niin mietin, että koska palvelut ostetaan ulkoistettuna niin varmasti myöskin ylläpito ja tukitoimet ovat ulkoistettuina palveluntarjoajalla.

    Tosin monessa isossa firmassa nytkin IT-palvelut ovat jo jos ei kokonaan niin ainakin osittain ulkoistettu. Tämä on tietysti aivan järkevää, jos ei yrityksen päätoimialana ole IT-ala.

    VastaaPoista