maanantai 31. lokakuuta 2011

LinkedIn & Google+

Esittelyssä kaksi sosiaalisen median areenaa LinkedIn ja Google+  


http://www.linkedin.com/

LinkedIn on verkkoyhteisöpalvelu, verkostoitumisväline, ns. professional tool. Käyttäjät voivat laittaa CV:n, harrastukset, kiinnostukset, saada suosituksia entisiltä pomoilta ja työkavereilta sekä suositella muita. LinkedIn ei ole varsinaisesti työnhakupaikka, mutta se on hyvä väline laajentaa omaa verkostoa ja sitä kautta saada mahdollisia työtarjouksia sekä löytää hakemiansa työntekijöitä.

Linkki Wikipedian-sivulle LinkedIn
LinkedIn työhaussa pikaopas


https://plus.google.com/

Google+ (myös nimillä Google Plus ja G+) on Googlen verkkoyhteisöpalvelu, joka avattiin 28. kesäkuuta 2011. Aluksi palveluun pääsi kutsuilla, mutta sittemmin se on ollut avoin. Google+:aan on integroitu Google Profiles ja uusina toimintoina siinä on Piirit, Hangouts ja Sparks.

Linkki Wikipedian-sivulle Google+ 
Google+ getstarted opas

En ole kumpaankaan näistä kahdesta palvelusta vielä tarkemmin tutustunut. LinkedIn sivuille olin luonut profiilin jo aiemmin, mutta en ole sitä oikeastaan ollenkaan käyttänyt. Mielenkiinnosta loin profiilin nyt myös Google+ palveluun.

4 kommenttia:

  1. Itsekin tutkailin LinkedIn yhtenä sovelluksena, tosin en luonut tunnuksia. Miksi et ole käyttänyt kyseistä palvelua, vaikka sinulla on tunnukset? Tutustuessani sovellukseen, ajattelin että onpa tämä hyvä.
    Google+ minun tuleekin tutustua paremmin. Google antaa aina kaikille kilpailijoille hyvän vastustuksen.

    VastaaPoista
  2. Olen ollut LinkedInissä jo jonkin aikaa ja kontaktejakin on joitakin, mutten
    vielä tiedä, onko LinkedInistä oikeasti hyötyä sitten, kun on oikeasti työnhaussa - toivottavasti!
    G+ on ollut käytössäni vajaan kuukauden. Pidän siitä, mutta sen käyttämistä hieman hillitsee se tosiasia, että ystävistäni on siellä vain todella murto-osa. Haluni siirtyä G+:aan ja hyljätä Facebook kasvaa jatkuvasti. Ehkä jonakin päivänä rohkaistun ja jätän FB:n, vaikka valtaosa ystävistä onkin siellä.

    VastaaPoista
  3. Avasin jo aiemmin tilin LinkedIn:ssä ystäväni suositeltua sitä. Kuten aiemmin lähettämässäni linkissä kriittisestä keskustelussa sosiaalisesta mediasta todettiin niin ihmiset ns. tuotteistavat itsensä sosiaalisessa mediassa.

    http://www.hs.fi/kirjat/artikkeli/Facebook+muuttaa+persoonaa/HS20110810SI1KU01sx8


    Yhdyn ainakin osittain tähän väittämään. Tiedostan sen, että se mitä itsestäsi laitat nettiin pysyy siellä ja mietin, että jos laittaisin itsestäni tietoja LinkedIn yhteisöön minun pitäisi tarkasti miettiä mitä haluan itsestäni siellä kertoa.

    Facebookin miellän sosiaaliseksi leikkikentäksi ja pidän sitä vain hupailupaikkana. Tosin huomaan, että minulla on ehkä tietyllä tavalla tullut tarve suojella yksityisyyttäni myös Facebookissa. Uskon jopa, että Google+ saattaa osua oikeaan markkinarakoon juuri tässä kohtaa kun kehoittaa käyttäjiään tekemään erilaisia piirejä ystävistään. Toki sama on mahdollista Facebookissa, mutta joudun myöntämään, että koska pidän Facebookia vain hupailupaikkana, niin enpä jaksa nähdä vaivaa luodakseni siellä ryhmiä ystävistäni. :)

    VastaaPoista
  4. Olen teidän kanssanne samojen mietteiden äärellä. Google+:an otin käyttöön intensiiviviikon jälkeen (Outin yllytyksestä). Kimmoke tuli kurssilaisten postauksista.

    LinkedIn on esim. fb:tä selvästi vakavamielisempi paikka. Olen valitettavan vähän jaksanut nähdä vaivaa oman profiilini kanssa, mutta silti kontaktipyyntöjä tulee paljon. Olisin iloinen, jos joku taikoisi minulle pikkuisen lisää aikaa.

    VastaaPoista