perjantai 28. lokakuuta 2011

Kriittistä keskustelua sosiaalisesta mediasta

Sosiaalisessa mediassa on eittämättä hyvät puolensa, mutta on myös hyvä tiedostaa mahdolliset haittapuolet. Alla lainaus HS:n sosiaalista mediaa ja erityisesti Facebookia kriittisesti arvioivasta artikkelista:

Sosiaalisessa mediassa mainonnan säännöt koskevat myös yksilöä.

"Me objektisoimme itsemme, poimimme parhaat puolemme ja korostamme niitä, sitten kauppaamme niitä samalla tavalla kuin kaupataan autoja tai shampoota", kirjoittaa Aboujaoude. Ja jos emme saa tarpeeksi käyntejä tai ystäviä sivuillemme, korjaamme mainosta.

HS 10.8.2011 Facebook muuttaa persoonaa

Jo kesällä uutisoitiin, että Facebookin käyttäjä määrät ovat kääntyneet USA:ssa ensi kertaa laskuun. Facebook on edelläkävijä ja tälle hetkellä suurin ja kaunein, mutta käykö vielä niin, että seuraajat ajavat ohitse? Viekö esimerkiksi Google+ osan Facebookin käyttäjistä?

IS. 1.7. 2011 Onko Facebookin kulta-aika ohi?

6 kommenttia:

  1. FB käyttäjiä on edelleenkin paljon. Tämän päivän uutinen on, että on FB:sta on löytynyt tietoturva-aukko. Lisätietoja: http://tnw.co/rDJZlm

    Eilen FB julkisti perustavansa tietokonekeskuksen Ruotsin Luulajaan. Lisätietoja: http://tnw.co/vSchK5

    Elilen FB lupasi myös panostaa tietoturvaan Lisätietoja: http://tnw.co/rtq0Gy

    VastaaPoista
  2. Neiti Elise, kiitos linkeistä. Hurjaa luettavaa artikkelissa FB muuttaa persoonaa :O

    Olen melko kriittinen sosiaalisen median kanssa. Ihmisten pitäisi myös tiedostaa miten huomaamatta voi tulla riippuvaiseksi näistä sovelluksista. Joidenkin on pakko tsekata kavereiden postaukset ja päivittää omaa "imagoaan" millaisena haluaa muiden näkevän itsensä - jopa monta kertaa päivässä! Yritän etten tule riippuvaiseksi sosiaalisesta mediasta. Kuinka moni teistä muuten olisi valmis poistamaan profiilinsa FB:sta?

    VastaaPoista
  3. Luultavasti fb-profiilin poistaminen ei tuottaisi suurtakaan tuskaa. Olen valmis, mutta en tee sitä - vielä.

    VastaaPoista
  4. Aboujaouden ajatuksista on paljon sellaisia, jotka itsekin allekirjoitan.

    Tunsin jossain vaiheessa olevani FB-koukussa - se oli uutta ja jännittävää ainakin tällaiselle 60-luvulla päivänvalon nähneelle tyypille, joka ei ole viettänyt lapsuutta tai nuoruutta minkään koneen tai ohjelman äärellä ja joka vierasti aluksi FB:a hirmuisesti.

    Olen viime aikoina paininut itseni kanssa, sillä FB tuottaa minulle nykyään melkein enemmän tylsiä fiiliksiä, kuin hyvää oloa.

    En ole vielä valmis poistamaan profiiliani, vaikka toivoisin olevani. Ehkä yhtenä päivänä kerään niistä ihmisistä tiedot, joihin haluan vielä olla yhteydessä ja laitan FB-profiilini pakettiin.

    VastaaPoista
  5. Minulla on myös ystäviä, jotka päivittävät profiiliaan monta kertaa päivässä. Ehkäpä tietyllä tavalla sosiaalinen media peilaa myös meidän normaalia sosiaalistakäyttäytymistämme. Osa ihmisistä ottaa tarkkailijan roolin ja osa taas haluaa jakaa omia kokemuksiaan muita enemmän.

    Itse en hirveän henkilökohtaisia asioita halua FB:ssä kertoilla itsestäni. Lähinnä postailen jotain mielenkiintoisia artikkeleita tai hauskoja videoita.

    Toisaalta on kiva, että on edes vähän perillä sellaisten ihmisten elämästä, joihin ei muuten olisi välttämättä yhteydessä. "Oikeiden ystävien" kanssa kanssakäyminen ainakin minulla tapahtuu edelleenkin perinteisesti puhelimitse tai kasvokkain.

    Minun veikkaukseni tulevasta on, että monet tulevat jatkossa siirtymään käyttäjiksi myös muihin sosiaalisiin medioihin FB:n lisäksi. Google + tulee käsittääkseni olemaan tietyllä tavalla "privaatimpi" sosiaalisen median yhteisö kun kontaktit jaetaan heti alkuun omiin ryhmiinsä.

    VastaaPoista
  6. Minusta tuntuu, että FB:llä rupeaa olemaan suuria uskottavuusongelmia tietoturvan ja etujen ajamisen suhteen. Jatkuva ulkomuodon vaihtaminen ja tietojen väärinkäyttö syö käyttäjiä. Nykyään on niin monta vaihtoehtoa, että on mielestäni vain ajan kysymys koska "valtikka" vaihtuu.

    VastaaPoista