maanantai 28. marraskuuta 2011

TV-ohjelmat siirtyvät nettiin tv.nyt.fi

Uusi TV-ohjelmapalvelu, jossa voit katsoa ohjelmat yhdellä klikkauksella. Ampparit.com:ssa oli jo aiemmin käytössä samantyylinen palvelu, nyt TV-ohjelmat löytyvät myös täältä:

tv.nyt.fi/

Kysymys kuuluu tarvitseeko tämän jälkeen enää maksaa TV-lupaa? :)

sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Digitaalinen itsemurha sosiaalisessa yhteisössä Suicide Machine ja Seppukoo

Yleistyvätkö digitaaliset itsemurhat? Helsingin Sanomien artikkelissa käsitellään vastareaktiota Facebookin uusimpia muutoksia vastaan.

"Digitaalisessa itsemurhassa kukaan ei oikeasti kuole: käyttäjä vain pyyhkiytyy pois Facebookista. Kyse ei kuitenkaan ole hiljaisesta katoamisesta, vaan Facebookin jättämisestä tehdään spektaakkeli, jota ystävät voivat todistaa. Suicide Machine vaihtaa käyttäjän kuvan hirttosilmukkaan ja tyhjentää kontaktit ystävä kerrallaan. Seppukoo taas toimii virusten logiikalla: pisteitä jaetaan sen mukaan, kuinka moni käyttäjän ystävistä päättää seurata samaa tietä ja lopettaa Facebookin käytön Seppukoon avulla."

suicidemachine.org/  www.seppukoo.com/ 

"Tammikuun loppupuolella Facebook julkisti mainostajille suunnatun työkalun, jonka avulla tavalliset käyttäjät valjastetaan entistä tiukemmin osaksi sivuston mainoskoneistoa. Kun käyttäjä klikkaa jonkin tuotteen kohdalla tykkää-painiketta, hänen kuvansa saattaa nykyisin ilmestyä tuotesuosituksella varustettuna niin sanottuun Sponsored Stories -ikkunaan. Ainakaan toistaiseksi tätä ominaisuutta ei saa pois käytöstä. "

Linkki Helsingin Sanomien artikkeliin:
Facebook hyötyy käyttäjistään yhä enemmän

Steve Jobsin elämäkerta elokuvaksi

Linkki TiVi.fi:n artikkeliin: 
Steve Jobsin elämänkertaelokuvan tekijäksi houkutellaan Facebook-elokuvan tekijää

Applen Gurun elämäkerrassa ei mainittu sanallakaan Nokiaa. Tullaankohan valkokankaalla näkemään Mike Markkulaa, jolla on suomalaiset sukujuuret. Markkula oli mukana Applen alkutaipaleella sijoittana ja asiantuntijana.

Linkki MTV3:n sivuille:
Jobs perusti Applen suomalaisamerikkalaisen Markkulan Avulla

Digitaalinen menu nopeuttaa palvelua ravintoloissa

 Tämä sopii ainakin niille ihmisille, jotka ovat kyllästyneet odottamaan tarjoilijaa pöydässä... :)


"Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun tutkimusyksikkö Centria on kehittänyt digitaalisen menun, joka nopeuttaa palvelua ravintoloissa."

Linkki Ilta-Sanomien artikkeliin:
Digitaalinen menu nopeuttaa palvelua ravintoloissa

keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Huippusalaisessa Google X -laboratoriossa luodaan huomisen tekniikoita

"Googlen huippusalaisessa laboratoriossa kehitetään tulevaisuuden tekniikoita. Google X on paikka, jossa jääkaappi voi olla yhteydessä verkkoon, jotta se voi tilata ruokaa kaapin tyhjentyessä, kirjoittaa uutispalvelu New York Times."

Linkki Tietoviikon artikkeliin:
Tietoviikko: Google X -laboratorio

Millaisia ovat presidenttiehdokkaat Facebookissa ja Twitterissä?

Täältä löytyy kattavasti kaikkien presidenttiehdokkaiden internetsivut sekä Facebook ja Twitter tilit:

MTV3 presidenttiehdokkaat sosiaalisessa mediassa

Sosiaalinen media on kaikilla ehdokkailla hallussa. Internet- ja Facebook-sivut löytyvät kaikilta ehdokkailta. Twitter -tili on avattuna kaikilla muilla ehdokkailla paitsi Timo Soinilla ja Sari Essayahilla.

Viestintävirasto: Vaihtakaa salasanat

Millainen on hyvä salasana?

Täältä löytyy muutama vinkki: IS: Tällainen on hyvä salasana

Yksi tapa muodostaa helposti muistettava salasana, joka ei ole sanakirjan sana on seuraavanlainen. Ota lempilaulusi kertosäkeistöstä jokaisen sanan ensimmäinen kirjain ja lisää perään vaikkapa vuosiluku. Esimerkiksi:  Piippolan vaarilla oli talo hiiala hiala hei -> pvothhh2011

On myös hyvä muistaa, että mitä pidempi salasana on sitä varmempi se on.

tiistai 8. marraskuuta 2011

Google + laajeni brändeille, muusikoille, yrityksille...

Facebookin ja Google+:n kilpailu kiristyy.

"Facebookin pahin kilpailija, Google+, on saanut tärkeän laajennuksen. Googlen yhteisöpalvelu on laajentunut muidenkin kuin yksityishenkilöiden käyttöön. Osa maailman ykkösbrändeistä avasi heti omat sivustonsa. Google+ Pages saattaakin viedä kävijöitä esimerkiksi Twitterin tapaisilta palveluilta."

Linkki Tietokone -lehden uutisointiin:
Tietokone 8.11.2011 Google+ laajeni brändeille, muusikoille, yrityksille…

Linkki Googlen blogi-sivulle:
Google+ Pages: connect with all the things you care about

sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Sosiaalisen median sovellukset työelämässä

Tässä kaksi sosiaalisen median sovellusta, joita pienyritykset voisivat helposti käyttää markkinoidessaan sosiaalisessa mediassa.

www.wix.com

Ensimmäisenä esittelyssä Wix, jolla voi luoda muutamassa minuutissa Flash internetsivut ilmaiseksi. Sovelluksessa on käytettävissä erilaisia pohjia, joita voi kustomoida oman makunsa mukaan. Erittäin käyttökelpoinen pienille yrityksille. Pohjista löytyy myös Facebook sivupohja. Paljon helpommin ei voi nettisivuja pienyritys luoda. Koodaus kokemusta ei käytännössä tarvitse olla ollenkaan. Sivut tehdään online ja ne ovat heti samantien nähtävissä verkossa.

Google Alerts

Toisena esittelyssä Googlen uusi Google Alerts, joka on tällä hetkellä vain Beta-versiona käytössä. Google Alerts:lla voit seurata hakusanasi ilmestymistä internetissä. Voit määritellä haut seuraavasti:

- Tyyppi: Kaikki, Blogit, Video, Keskustelut, Kirjat
- Ilmoitustiheys: Heti, Kerran päivässä, Kerran viikossa
- Määrä: Vain parhaat tulokset, Kaikki tulokset
- Toimitus: Sähköpostiosoite, Syöte

Mielestäni tämä olisi oiva apuaväline pienyrityksille, jotka haluavat seurata omasta yrityksestänsä käytävää keskustelua sosiaalisessa mediassa ja ylipäätänsä internetissä. Halutessaan yritys voi nopeasti reagoida esimerkiksi negatiiviseen blogi-kirjoitukseen. Myös kilpailjoita on mahdollista seurata tällä työkalulla ja näin pysyä helpommin kartalla markkinoiden tilanteesta.

Luo oma videosi Stupeflix:llä

Stupeflix:llä voi luoda oman videonsa ilmaiseksi ja halutessaan jakaa sitä YouTubessa tai Facebookissa. Ainakin lyhyen kokeiluvideon sai tehtyä ilmaiseksi. Ilmeisestikin pidemmän videon tekeminen on maksullista.

Innostuin kokeilemaan sovellusta ja alla on linkki lyhyeen videooni.
My Stupeflix Video

Alla linkki Stupeflixin sivuille.
studio.stupeflix.com

Stupeflixillä voi muokata videota, kuvia ja ääntä. Kuviin voi halutessaa liittää tekstillä äänen. Valittavina kaksi ääntä Julie ja Paul. :) Toki myös omaa audio:ta voi käyttää niin halutessaan. Helppokäyttöinen ja kätevä työkalu.

Voisin kuvitella, että Stupeflix voisi olla käyttökelpoinen yrityksen markkinoinnissa sosiaalisessa mediassa  esittelyvideona joko yrityksestä, tuotteesta tai palvelusta. Mielestäni myös yrityksen sisäisessä tiedotuksessa ja koulutuksessa voisi käyttää Stupeflixiä.

GoldMaililla ääntä sosiaaliseen mediaan

GoldMail on ilmainen sosiaalisen median sovellus, jolla voi lisätä äänen PowerPoint esitykseen, kuviin, pdf:n tai dokumenttiin. Sovellusta voi käyttää myös Facebookissa, Twitterissä, Blogissa tai internetsivuilla.

GoldMailia voi käyttää
- Myynnissä
- Markkinoinnissa
- Varainkeruussa
- Opettamisesssa
- Verkoston ylläpitämisessa

GoldMailin mukana tulee myös analysointi ohjelma, joka analysoi sinulle kuka, missä ja milloin on  käynyt katsomassa sinun esityksesi.

Alla on linkki GoldMail:n esittelyvideoon
www.goldmail.com

Minun mielestäni GoldMail voisi olla yritysten  sosiaalisessa mediassa tapahtuvassa markkinoinnissa hyödyllinen. GoldMailin avulla voi lisätä äänen Facebook tai Twitter viestiin sekä Blogiin ja internetsivuille, joissa yritysmarkkinoi itseään ja tuoteitaan tai palveluitaan.

Lisäksi erilaisessa yrityksen sisäisessä tiedottamisessa voisi käyttää GoldMailia lisäämällä PowerPoint esityksiin äänen. Myös Intranetissa voisi olla koulutusmateriaalia, jossa olisi PowerPoint esitykseen lisätty ääni.

torstai 3. marraskuuta 2011

tiistai 1. marraskuuta 2011

Nettipoliisi on nyt Vuoden Poliisi

Nettipoliisina tunnetuksi tullut ylikonstaapeli Marko Forss – tuttavallisemmin Fobba – on valittu Vuoden Poliisiksi. Kolme vuotta sitten IRC-Galleriassa toimintansa aloittanut Forss johtaa nyt Helsingin poliisilaitoksen kolmihenkistä virtuaalista lähipoliisiryhmää.

Linkki Tietokone-lehden artikkeliin